Po bardzo długiej przerwie postanowiłam powrócić do prowadzenia bloga. Tym razem mam też pomoc w postaci córki, która mnie w tym wspiera :).
Pierwszy przepis, którym chcę się podzielić, to faszerowane cukinie. Nam bardzo smakują , mam nadzieję , że ktoś skorzysta z takiego dania :).
Przepis pochodzi z książki Magdaleny Makarowskiej "Jedz pysznie, chudnij cudnie".
Składniki:
2 cukinie
ok. 250 g. chudego mielonego mięsa (u mnie indyk)
puszka krojonych pomidorów
150 g. twarogu
czosnek
sól, pieprz
świeża bazylia
Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć. Posypać solą i pieprzem.

Mięso wymieszać z pomidorami, twarogiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać sól, pieprz i posiekaną bazylię.
Napełnić cukinie farszem. Piec przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury ok. 220 stopni .
Smacznego :)

