| < Sierpień 2017 > |
Pn Wt ¦r Cz Pt So N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
O autorze
Tagi
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Wpisy z tagiem: kapusta pekińska

pi±tek, 16 stycznia 2009

 Przepis na tę sałatkę podała Atina.

Zaintrygował mnie i postanowiłam go wypróbować , i dlatego  na dzisiejsz± kolację była wła¶nie ta sałatka :-)

Wyszła bardzo smaczna , o innym smaku niż sałatki , które do tej pory robiłam.

 

Składniki:

1 pier¶ z kurczaka (podwójna)

2 cebule

3-4 ogórki konserwowe

1 puszka kukurydzy

1/2 główki kapusty pekińskiej

majonez

keczup

przyprawa Gyros

olej lub oliwa

 

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę (nie za drobno), przyprawę gyros wymieszać z oliw± i wymieszać z pokrojonym mięsem, następnie odstawić je na kilka godzin do lodówki.

Po tym czasie mięso podsmażyć na oleju , na tym samym oleju zeszklić cebulkę , i wystudzić.

Składniki układać warstwami w misce (najlepiej przezroczystym) w kolejno¶ci : na spód kurczak , potem cebula, warstwa keczupu, pokrojone w kostkę ogórki , kukurydza (odcedzona) , warstwa majonezu (ja posypałam troszkę pieprzem) , pokrojona kapusta.

Sałatkę wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.