Blog > Komentarze do wpisu
Młoda kapusta z koperkiem

   Ostatnio bardzo zaniedbałam mój blog , ale mam nadzieję ,że w najbliższym czasie się poprawię :).

Dzisiaj przygotowałam do obiadu młodą kapustę , pierwszy raz w tym roku i wyszła pyszna .

 

Składniki:

1 główka kapusty

1 cebula

vegeta, sól, pieprz

oliwa lub masło

koperek

 

   Kapustę umyć, poszatkować i przełożyć do garnka zalewając niewielką ilości wody , dodać ok. 1 łyżeczki vegety . Dusić do miękkości. Cebulę drobno pokroić , podsmażyć pod koniec dodając 1 łyżkę mąki. Gdy kapusta będzie miękka dodać do niej cebulę i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem , wsypać pokrojony koperek (wg uznania, ja daję go dużo). Jeszcze chwilę zostawić na małym ogniu. 

I gotowe :) 

 

czwartek, 21 maja 2009, ewa-r

Komentarze
2009/05/21 20:47:53
uwielbiam takie zrowe przekąski
-
2009/05/21 22:56:46
Wyglada pysznie!
-
2009/05/22 08:12:31
Pysznie wygląda:) Bardzo lubie taką kapustkę:)
-
2009/05/22 23:15:24
Ojejku, jak mi się chce takiej kapustki! Bombowa jest!
Ewuniu mam nadzieje,ze bedziesz częściej pisać :) Pozdrawiam.
-
2009/05/22 23:25:22
Też tak mam - ostatnio cierpię na ostry niedobór czasu ;)
Młodą kapustkę też niedawno robiłam - tyle , że ja swoją zawsze doprawiam przecierem pomidorowym :)
-
2009/05/24 16:06:44
Uwielbiam taka kapustkę:-)
-
2009/05/25 18:39:12
Ja też taka uwielbiam, pyszna, mniam, mniam.

Pozdrawiam!
-
2009/05/28 13:36:13
Podobnie robiona kapusta należy do miłych wspomnień smakowych mojego dzieciństwa. Twoja wygląda ogromnie apetycznie :)
-
Gość: , ip-41-179.zax.pl
2009/06/03 14:41:32
Pyszne właśnie zrobiłam tą kapustkę palce lizać.
-
Gość: Waldii, c-67-165-174-190.hsd1.il.comcast.net
2009/06/29 22:52:21
Właśnie mialem ochote na młodą kapustke i trafilem na tę stronke miło ze ktoś cos opisze jak i co dodac a lubie kucharzyc tylko zapomnialem jak sie to robi(nie robilem tego od 5 lat)acha mysle ze ze skwarkami tez dobre będzie:)))
dzieki za to miejsce myślę ze jeszcze kiedys skorzystam:))
pozdro
-
Gość: , adsl-76-241-113-205.dsl.bcvloh.sbcglobal.net
2009/07/11 22:42:42
tak tak jest pyszna !!ale ja moja zawsze robie z marchewka i przecierem pomidorowym ;))
-
Gość: Celutka, 82-160-108-130.tktelekom.pl
2010/05/06 16:21:13
Nareszcie pięknie zilustrowany przepis na młodą kapustę. Wiosennie, zielono
i lekko. Moim zdaniem dodanie przecieru pomidorowego, a czasem jeszcze smażenie z kiełbasą powodują , że to świetne warzywo przypomina ciężkostrawny, zimowy bigos. Ja nie dodaję mąki, ale lekko zakwaszam cytryną lub białym octem winnym. Pozdrowienia. Idę gotować. Młodą kapustę oczywiście, pierwszą w tym roku.
-
Gość: , host8514106134.wnue.3s.pl
2010/05/21 19:49:10
apetycznie wygląda
-
Gość: , c65-198.icpnet.pl
2010/06/05 00:24:49
Nie umiem gotować , jednak jutro spróbuję z młodą kapustą wdg. przepisu. Zobaczymy co wyjdzie. Lubię eksperymentować.
-
Gość: , d-85-91-17-93.ftth.ie.magnet.ie
2011/04/10 02:35:32
to tylko kapusta więc nie zróbcie kupy
Kuchnia Świąteczna 2009 Gotujemy po polsku! - edycja II Gotujemy po Polsku!! - podsumowanie Przepisy - co Dzisiaj na Blogach Kulinarnych? Kuchnia Świąteczna i Noworoczna e-Książka